perjantai 22. kesäkuuta 2012

Peruna - Solanum tuberosum - Potatis

Juhannus - täydellinen keli - ja omat uudetperunat! Mun ämpärikasvatus onnistui! Niin siistii! En tiedä mistä johtui (se että oli omat, vai että ylipäätänsä oli uudetperunat, vai johtuiko tuosta Annabelle lajikkeesta), mutta väitän etten ikinä ole maistanut niin maukkaita perunoita!

Midsommar - perfekt väder - och egna nypotatis! Det lyckades, att odla potatis i ämbar! Så coolt! Jag vet inte vad det berodde på (att de var egna, eller nypotatis i allmänhet, eller sorten Annabelle), men jag påstår att jag aldrig har smakat på godare potatis!

Siinä se on, ruukku ja paljon vartta - Där är den, krukan och mycket blast

Jei, uusiaperunoita - nypotatis!

Kahdelle olisi riittänyt hyvin, tosin meitä oli seitsemän syömässä, heh. No kaikki sai maistaa ja jotkut sai syödä sitten vähän enemmän - Till två skulle de ha räckt bra, men vi var sju, heh. Nå alla fick smaka och vissa fick äta sen lite mera.

10 kommenttia:

  1. Omat perunat maistuvat parhaimmilta. Me ei vielä voitu syödä omia, ne olivat vasta peukalonpään kokoisia. No ei se mitään, hyvää kannattaa odottaa :)

    VastaaPoista
  2. Suoraan maasta kattilaan päässeet potaatit on kyllä niiiin hyviä :)

    VastaaPoista
  3. Oi mahtavaa! Oma peruna, paras peruna ja kiva kuulla, että onnistuu noin ruukussakin. Ihastuttava puutarharyhmä myös sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos PilviPulla! Kyllä, hyvin sanottu - oma peruna, paras peruna! =)

      Poista
  4. Mahtavaa! Itse koitin viime kesänä kasvattaa peruna parvekkeella ämpärissä siinä onnistumatta. Tais olla liian vahvaa multaa. Toivottavasti tänä vuonna onnistuu omalla pihalla istutuslaatikossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytin kekkilän turvemultaa näille potuille. Varmaan onnistuu!

      Poista
  5. Så roligt att smaka på egenodlat på midsommar! Hoppas ni haft en trevlig helg : )
    /Cika

    VastaaPoista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!